Vhodné na espresso, moka konvičku a filtry.
Nektarinky, broskvový čaj, karamel, vanilka
Detailní popis produktu
Název stanice Biftu Gudina pochází z amharštiny a znamená „paprsek rozvoje“. Družstvo bylo založeno v roce 2012 a nachází se v Agaro - Goma woreda v regionu Jimma. Sdružuje přibližně 150 malých farmářů, jejichž největší výhodou v této oblasti je vysoká nadmořská výška a biodiverzita.
Ethiopia Biftu Gudina je zpracována promytou metodou. Kávové třešně se ručně třídí, aby s k dalšímu zpracování dostaly jen ty zcela zralé. Po odstranění vrchní slupky, tzv, cascary, se zrna namočí na 8 hodin do čisté vody. Díky tomu se oddělí všechny jemné zbytky lepkavé dužiny. Sušení probíhá po dobu 10-14 dní na vyvýšených afrických postelích a opět se ručně třídí.
Biftu Gudina má silné vedení a předsedu, který stanici založil spolu s Technoserve (nevládní organizace, která podporuje farmáře při zakládání mycích stanic a nových struktur družstev). Počáteční financování pochází od Falcon Coffees. Od svého založení se Biftu Gudina proslavila v kruzích výběrových káv díky své neuvěřitelně komplexní a svůdné chuti, a proto nyní dosahuje ceny, o kterých se farmářům v minulosti mohlo jen zdát – až čtyřikrát vyšších.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Výběrová káva |
---|---|
Původ kávy: | Afrika |
Země: | Etiopie |
Chuťový profil: | Sladký, ovocitý |
Způsob zpracování: | Washed |
Cuppingové skóre: | 85 - 89 |
Oblast: | Agaro, Jimma, západní Ethiopie |
Farma: | Biftu Gudina, 150 malých farmářů |
Nadmořská výška: | 1910 m.n.m. |
Odrůda: | Heirloom |
Vhodné na: | Espresso, Moka Konvičku a filtry |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.